Relatietherapie

Relatietherapie Breda

Wanneer relatietherapie?
Als het tussen jullie beide moeizaam verloopt kan het verstandig zijn om met een relatietherapeut te gaan praten. De meerwaarde is dat stellen elkaar beter leren begrijpen en ondersteunen.

Het is o.a bewezen d.m.v. onderzoek dat relatietherapie op de langere termijn duurzame en betere resultaten geeft.  Onderzoek heeft aangetoond dat sociale ondersteuning en in het bijzonder de kwaliteit van de partner-relatie belangrijke factoren zijn in het herstel. Zeker als er sprake is van verslaving.

Voor de geïnteresseerde lezer kun je op deze link klikken voor het downloaden van zo’n onderzoek. Deze is o.a. in opdracht van de Nederlandse vereniging voor relatie- en gezinstherapie uitgevoerd.

Relatietherapie, een innoverende wijze van samen zijn

Voor koppels die:

  • Vastgeraakt zijn in het alledaagse,
  • Onzeker zijn,
  • Twijfels hebben over wel of niet scheiden,
  • Elkaar zijn kwijtgeraakt,
  • Met regelmaat ruzies hebben,
  • Ambulante nazorg voor verslavingsproblematiek wensen.


Gesprekken

Tijdens het eerste gesprek bespreken we jullie relatie problemen of moeilijkheden. We brengen zowel de waarderende als de lastige zaken in kaart en er zal  gevraagd worden naar wat er nog wel goed loopt tussen jullie en de verander wensen.

Ervaringsgericht
De volgende gesprekken kan ik, met jullie instemming,   ervaringsgericht gaan werken. Dan wordt het naast het spreken tevens een praktisch onderzoeken, ervaren, ontdekken en reflecteren. De ervaring leert dat het ervaren beter bij blijft en meer verduidelijkt.

relatietherapie breda, foto van een golfbreker. hulp bij relatie problemen

Met als resultaat

Het voorkomen dan wel het tijdig kunnen stoppen van de escalerende ruzies tussen jullie. Het gaan zien en kunnen veranderen van lastige patronen. Elkaar gaan verstaan in plaats van misverstaan. Het zal bijdragen aan de kwaliteit van leven en jullie samen zijn. 

Aantal gesprekken
Uit mijn ervaring blijkt dat 5 tot 10 gesprekken relatietherapie meestal voldoende zijn zodat jullie verder kunnen. Soms worden meer gesprekken gewaardeerd en na ieder gesprek stemmen we af wat voor jullie het beste werkt.

Een stel vertelt over hun ervaringen:

“Ika is in staat om ons op een inspirerende en positieve manier passende inzichten te laten ontdekken waar we iets mee konden en kunnen. Rekening houdend met onze eigen karakters en eigenaardigheden als individu,  maar ook in onze relatie en in ons gezin.”