Gezinstherapie

Gezinstherapie, als meerdere stemmen spreken.

Gezinstherapie, Breda en omgeving

Een of meerder sessies gezinstherapie kunnen zinvol zijn indien:

  • Toenemende zorg of last ontstaat over een gezinslid;
  • Onverwachte gebeurtenissen of indringende veranderingen binnen jullie gezinsleven huis houden. Bijvoorbeeld bij ziekte, verlies, spanningen, ruzies, grensoverschrijdend gedrag, verslaving, opname, scheiding en samengestelde gezin.

Kracht van meerdere stemmen

Gezinsleden dragen veel ervaringen met zich mee. Door zorgvuldig te luisteren naar deze stemmen, kunnen verschillende ideeën en alternatieven naar boven komen.
Met als effect dat ze voor ieder binnen jullie gezin bemoedigend, berustend, steunend, inspirerend of hoopvol kunnen zijn. Kortom ze zijn van waarde. Het geeft jullie de kans om op een andere wijze om te gaan met moeilijkheden of zorgen. Het creëert zicht op veerkracht, steunbronnen en vooral op mogelijkheden.

Zodat jullie als gezin weer verder kunnen, op een wijze die voor jullie passend is.

Creatieve methoden

Tijdens onze gesprekken is het mogelijk om creatieve methoden in te zetten. Het resultaat zal verrassend zijn. Met verbredende en verhelderende effecten. Natuurlijk zoeken we in gezamenlijk overleg, daar een weg in.

Samenwerking

Mijn praktijk maakt onderdeel uit van het kenniscentrum voor zorg en onderwijs aan kinderen en jongeren. Voor meer informatie kun je op het logo klikken.

logo voor kenniscentrum Belcrum Zorgende wijs, gezinstherapie breda

Doorverwijzing via je huisarts of C.J.G.

Gezinstherapie komt binnen de regio West-Brabant Oost in aanmerking voor vergoeding vanuit Jeugdhulp.
Met een verwijzing van je huisarts of een beschikking van het C.J.G. wordt gezinstherapie voor jullie door de gemeente vergoed.
Het gaat hierbij om Breda, Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem.

Als het voor jullie niet mogelijk is naar mijn praktijk te komen door bijvoorbeeld een handicap of ziekte dan is gezinstherapie op locatie mogelijk.  Is de locatie binnen regio Breda? Dan zal ik geen extra voorrijkosten voor vragen.

Aanmelden

Jullie kunnen me bellen voor het maken van een afspraak.

Gezinstherapie  breda ,logo van mijn praktijk voor gezinstherapie in Breda
Klik op deze link voor informatie